Често задавани въпроси

Често задавани въпроси за чувствителността на зъбите

Често задавани въпроси за киселинната ерозия

 • Какво е киселинна ерозия?

  Изтъняването на емайла, причинено от киселините в нашата диета, се нарича "Киселинна ерозия." Само четири консумации на висококиселинни храни в рамките на деня могат да изложат емайла на риск от киселинна ерозия. Ако вашият зъбен емайл е подложен на риск от киселинно износване, говорете със вашия стоматолог относно проблема, включително за съвети, свързани с диетата ви, как най-добре да консумирате многото висококиселинни храни и напитки, както и най-добрия режим за поддържане на устната ви хигиена.

  За да научите повече, посетете ProNamel.bg

 • Какво причинява киселинната ерозия?

  С течение на времето, киселинните храни и напитки могат да предизвикат изтъняване на емайла на зъбите. В този списък влизат плодове и плодови сокове, газирани напитки, черно кафе или чай, вино и всичко, което има остър вкус, като кетчуп или дресинг за салата. За да предпазите зъбите си от киселинна ерозия, говорете с вашия стоматолог и използвайте флуоридна паста за зъби като Pronamel, специално разработена за хора, изложени на риск от киселинна атака. Консултирайте се с вашия стоматолог относно консумацията на многото киселинни храни и напитки и най-добрия режим за поддържане на устната ви хигиена.

  За да научите повече, посетете ProNamel.bg

 • Може ли киселинната ерозия да предизвика чувствителност на зъбите?

  Да. Киселинната ерозия може да допринесе за износването на емайла. Емайлът е твърдият външен слой на зъба. Въпреки, че е по-твърд от всяко друго вещество в човешкото тяло, с течение на времето той може да изтънее и да оголи слоя дентин под него. Това може да доведе до чувствителност на зъбите.

Чести въпроси за пастите за чувствителни зъби

Четки за зъби Sensodyne