Отказване от права: Всички включени пациенти бяха насърчени да посетят своя стоматолог като част от участието си в проекта SENSODYNE Лицата на чувствителността. Те се съгласиха да помогнат на SENSODYNE да създаде образователен материал с цел повишаване информираността за чувствителността на зъбите.

Как всъщност „усещаме“ чувствителността на зъбите?

ГЛЕДАЙТЕ НАШЕТО НОВО ВИДЕО, ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КАК РАЗЛИЧНИ ХОРА, СТРАДАЩИ ОТ ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ, ОПИСВАТ СВОЯТА БОЛКА – И КАК ТЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЛЕКУВАНА СЪС SENSODYNE RAPID RELIEF

Хората описват болката от чувствителните зъби по много различни начини. Страдащите, които участват в последния филм в кампанията на Sensodyne, я описват като остра, пронизваща болка, подобна на нокти прокарани по черна дъска или убождане с игли. Едно нещо е сигурно: става въпрос за изключително неприятно усещане.

 

„Повечето хора биха описали чувствителността като краткотрайна, остра болка, която усещат при консумацията на нещо топло, студено или сладко“1, обяснява стоматологът Ниша Фарма. Но този физически дискомфорт е едва началото на историята, що се отнася до въздействието на чувствителните зъби.

 

Никой не обича да изпитва болка, но въпреки че един на всеки трима души има чувствителни зъби, само един на трима прави стъпки за лекуване с проблема.2  Много хора търсят начини да се справят с него, като например избягване на конкретни храни и напитки, пиене със сламка или прикриване на зъбите с език, за да ги предпазят. Докато някой от тези начини може да помогне за предотвратяване на болката, същевременно те могат да окажат голямо влияние върху качеството на живот.

 

Като част от филма на Sensodyne, страдащите обясниха някои от начините, по които чувствителността на зъбите оказва влияние на техния живот.

 

Всички участници споделят, че избягват онези храни и напитки, които знаят, че биха провокирали чувствителността на зъбите им.

 

Оливър заяви: „Никога в следващите милион години, не бих отхапал ледена близалка,“3 докато Джулиана си призна: „трябва да си доста внимателен в случаите, когато си навън с приятели и не искаш да провокираш чувствителността. Да имаш чувствителни зъби може да бъде доста депресиращо“4

 

Ясно е, че болката от чувствителните зъби не е нещо, което можете да пренебрегнете.

 

БОЛКАТА Е ЕДВА НАЧАЛОТО

„Ако имате дентинова свръхчувствителност, болката е само началото. Тя е нещо като камъче в обувката. Става въпрос за нещо малко, но то може да предизвика големи вълнения в живота ви“5, обяснява професор Питър Робинсън, Началник на Клиниката по Клинично здраве и дентална наука в Университета в Бристол. „Ако се замислим върху това какъв е ефектът на болката за ежедневието ви, то той е огромен. Хората говорят за отбягване на яденето на сладолед или консумацията на студени напитки, даже за излизането навън. Някои дори отлагат почивката си, защото времето е студено“, добавя той.

 

Проблемът е, че много хора толкова са привикнали с навиците си за справяне с чувствителността, че нямат никаква идея, че съществуват прости и ефективни методи за лечение. „Много хора дори не говорят за това, тъй като са се приспособили към овладяването на болката, свързана с чувствителните си зъби“6, обяснява Фарма.

 

ДА ИЗЧЕЗНЕШ ЗА 60 СЕКУНДИ

Въпреки това, нужно е да бъдете прегледани от стоматолог, ако изпитвате болка от чувствителни зъби. Професионалистът по дентално здраве може да идентифицира дали няма някоя по-сериозна причина за нея, но ако ви бъде поставена диагноза „дентинова свръхчувствителност“, добрата новина е, че тя е лесна за лекуване.

 

„Ако даден пациент е диагностициран с дентинова свръхчувствителност, това не е нещо, с което той трябва да се примирява“, обяснява Фарма. „Знам, че много от хората си мислят, че няма какво да се направи по въпроса, но всъщност има.“7

 

За да помогне на всички тях, Sensodyne представя новата Sensodyne Rapid Relief, която осигурява на всички страдащи, бърз, лесен и ефективен начин за лечение на чувствителните им зъби. В допълнение, тя предлага клинично доказано облекчение само за 60 секунди, позволявайки бърза победа над болката и осигуряване на дълготрайна защита от чувствителност с всяко четкане.

 

ЖИВЕЙТЕ НА ПЪЛНИ ОБОРОТИ

Ако сте сред тези 1 на всеки 3 човека, които имат чувствителни зъби, или сте част от онези 70%, които заявяват, че чувствителността отнема удоволствието от храненето и пиенето, Sensodyne Rapid Relief e лесното решение за справяне с проблема.

 

Така че следващият път, когато трепнете или усетите, че казвате „Не“ на любимите си храни и напитки с цел да избегнете болката от чувствителните зъби, си задайте въпроса дали не съществува бързо и лесно решение на проблема.

1 Ниша Фарма, стоматолог, Какво е чувствителност на зъбите?, официално видео
2 Sensodyne Rapid Relief, Основни ключови послания
3 Трябва ли да живеете с чувствителността?, официално видео от Кампанията
4 Трябва ли да живеете с чувствителността?, официално видео от Кампанията
5 Трябва ли да живеете с чувствителността?, официално видео от Кампанията
6 Ниша Фарма, стоматолог, пълен препис
7 Ниша Фарма, стоматолог, пълен препис

Sensodyne Онлайн тест

Sensodyne Онлайн тест

Не сте сигурни дали имате чувствителни зъби? Нашият онлайн тест е полезен инструмент, който може да ви помогне да разпознаете някои от обичайните симптоми. Отнема само няколко минути и можете да го направите веднага.

Направете Sensodyne Онлайн теста