Отказване от права: Всички включени пациенти бяха насърчени да посетят своя стоматолог като част от участието си в проекта Sensodyne Лицата на чувствителността. Те се съгласиха да помогнат на SENSODYNE да създаде образователен материал с цел повишаване информираността за чувствителността на зъбите.

Надникнете зад кулисите на нашия нов филм за чувствителността

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕХНОЛОГИЯТА, КОЯТО ПОЗВОЛЯВА НА SENSODYNE ДА ДОБИЕ ПО-ЗАДЪЛБОЧЕНА ПРЕДСТАВА ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА НА ЗЪБИТЕ

Чувствителността на зъбите не е нов проблем, но иновативните технологии позволяват на Sensodyne да получи по-задълбочено разбиране относно причините за нейната поява, ефекти и как може да я третирате бързо и ефективно. Новият видеоклип на Sensodyne показва как благодарение на последните постижения в кинематографското заснемане може да бъде уловен точният момент, когато болката от чувствителността ни поразява, докато новите научни постижения ни дават възможност да изследваме лечението на чувствителността на молекулярно ниво.

 

Всеки, който е страдал от чувствителност на зъбите знае, че тя може да бъде болезнена – независимо дали се проявява като пронизващо усещане или като остра болка, тя причинява момент на интензивен дискомфорт, който се изписва на лицето ви. Целта на филма е да улови точно този момент, за да покаже въздействието и да осигури по-добро разбиране за болката, причинена от чувствителност.

 

Режисьорът Род Мейн има опит в заснемането на хора, но технологията, която той използва за кампанията на Sensodyne, му позволи  много по-близка среща с чувствителността. За целта неговият екип използва скоростна дигитална камера Phantom Flex4K, която улавя 1,000 кадъра в секунда. Това означава, че даден момент, който обикновено трае около секунда, продължава минута или две на екран.

 

„Можем буквално да видим как мускулите на лицето се движат и разтягат, а лицата им се сбръчкват, в пристъп на болка“, обяснява Мейн.

 

ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО

Джонатан Ърл, Директор иновации в Sensodyne, намира този подход за вдъхновяващ. Той смята, че това може да предложи нов начин за изследване на страдащите от чувствителни зъби и този метод може потенциално да бъде използван за измерване на болката от чувствителност.

 

За Ърл прилагането на технология по нетрадиционен начин с цел постигне по-добро разбиране за чувствителността и как тя може да бъде лекувана, не е нещо ново. Докато е защитавал докторската си степен, той започнал да експериментира с модерни микроскопи, с които да добие по-детайлна представа за структурата на зъба.

 

Високото увеличение е от особено голямо значение в изследванията на чувствителните зъби. Зъбите стават чувствителни когато дентинът, по-меката част на зъба, обикновено защитена от външния слой на емайла, се оголи. Той съдържа микроскопични, пълни с течност каналчета, наречени тубули. Когато консумирате храна или напитки, които са студени, топли или сладки, това може да причини движение на тази течност, като в резултат от това движение нервът в зъба реагира и усещате пристъп на болка.

 

ВРЕМЕ ЗА БЛИЗКА СРЕЩА

Тези тубули са изключително миниатюрни. „Ако ги съпоставим с човешкия косъм, той е 100 микрометъра в диаметър, докато дентиновите тубули са около 1 микрометър, което е една стотна от широчината на косъма,“ коментира Ърл.

 

За да получим по-задълбочено разбиране за тези структури в зъба, Ърл и неговия екип си партнират с външни експерти, обикновено от университети, за да използват свръх микроскопи, които предлагат до 1 милион пъти увеличение. Тази нано-научна технология ни позволява да видим как Sensodyne действа, за да блокира оголените дентинови тубули и да се справи с чувствителността.

 

Посредством използването на най-модерните технологии и оборудване, Sensodyne може да научи още повече за чувствителността и нейното влияние, за да продължи разработването на по-добри и по-ефективни продукти. Този иновативен подход позволи създаването на Sensodyne Rapid Relief, чиято нова формула клинично доказано облекчава болката само за 60 секунди и осигурява дълготрайна защита срещу чувствителни зъби, когато се използва според инструкциите.

Sensodyne Онлайн тест

Sensodyne Онлайн тест

Не сте сигурни дали имате чувствителни зъби? Нашият онлайн тест е полезен инструмент, който може да ви помогне да разпознаете някои от обичайните симптоми. Отнема само няколко минути и можете да го направите веднага.

Направете Sensodyne Онлайн теста