Managing Sensitivity

Избелване на чувствителни зъби

Избелване на
чувствителни
зъби

ЗАЩО ЗЪБИТЕ МИ СТАВАТ ЧУВСТВИТЕЛНИ СЛЕД ИЗБЕЛВАНЕ?

Професионалното избелване на зъбите е популярна процедура, тъй като повечето от нас искат зъбите им да са по-блестящи и по-бели, когато се усмихват. Някои методи за професионално избелване могат да причинят временна болка или дискомфорт, но чувствителността на зъбите след избелване е различно състояние от дентиновата свръхчувствителност. Ако почувствате такава болка, се консултирайте със стоматолога си.

Ако страдате от чувствителност и търсите паста за зъби, която да облекчава болката и ефективно да премахва петната или сте се подложили на процедури за избелване на зъбите и искате да предотвратите появата на нови петна, използването на паста за зъби, съдържаща калиев нитрат ще спомогне за успокояване на нервите вътре в зъбите, като не им позволи да изпращат сигнали за болка към мозъка. Sensodyne Extra Whitening [link to Extra Whitening product page] съдържа този компонент, “успокояващ нервите“, и е специално разработена да премахва  петната ефективно.¹

Ако сте се подложили на процедура по избелване на зъбите и се тревожите за болката при чувствителни зъби, се консултирайте със стомотолога си.

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ

Ако страдате от чувствителност на зъбите, е препоръчително да се консултирате със стоматолога си преди да се подложите на процедура за избелване на зъбите.² Ако обмисляне избелване на чувствителните си зъби, най-добре също се посъветвайте със стоматолога си относно различните възможности.

Ако зъбите Ви са чувствителни, важно е да знаете, че процедурите за избелване не са единствената възможност да възвърнете естествената белота на зъбите си. При двукратна употреба на ден, новата Sensodyne Extra Whitening спомага за премахване на петната и избелване на зъбите, като същевременно осигурява дълготрайна защита срещу чувствителността.

¹ Компонентите на пастата за зъби Sensodyne | Sensodyne. 2018. Компонентите на пастата за зъби Sensodyne | Sensodyne. [Oнлайн] Достъпно на: https://us.sensodyne.com/why-sensodyne/sensitive-toothpaste-ingredients/. [Посетено на 07 февруари2018].
²Съвет по научни дейности ADA . 2010. Избелване на зъбите/Обезцветяване: Съображения за процедурата на стоматолозите и техните пациенти. [Oнлайн] Достъпно на: https://www.ada.org/~/media/ADA/About%20the%20ADA/Files/ada_house_of_delegates_whitening_report.ashx. [Посетено на 06 март 2018].