Causes of Sensitivity

Какво причинява чувствителността на зъбите?

 

 

 

 

 

Какво
причинява
чувствителността
на зъбите?

МОЖЕ ЛИ ОТДРЪПВАНЕТО НА ВЕНЦИТЕ ДА ПРИЧИНИ ЧУВСТВИТЕЛНОСТ НА ЗЪБИТЕ?

Отдръпването на венците е една от основните причини за чувствителност на зъбите. Това е така, защото когато венците има да се отдръпват, мекият дентин вътре в зъба се оголва. Дентинът е изграден от милиони малки отвори, които водят директно към в центъра на зъба. Когато консумирате студени, горещи, сладки или кисели храни и напитки, тези стимули могат да възбудят нерва и да причинят внезапна, кратка, остра болка.

Gum Health and Sensitivity

КАКВО ПРИЧИНЯВА ОТДРЪПВАНЕ НА ВЕНЦИТЕ?

Най-честата причина за отдръпване на венците е заболяване на венците. Заболяването на венците се причинява от плаката, лепкав слой от бактерии, който се натрупва върху и около зъбите. Ако не се премахне с редовно миене на зъбите, може да доведе до кървене на венците и отдръпване от зъбите. от зъбите.

Прекалено агресивното четкане на зъбите и миенето на зъбите по-често отколкото е препоръчал стоматологът Ви могат също да причинят отдръпване на венците.

КАК ДА ПРЕДОТВРАТИТЕ ОТДРЪПВАНЕТО НА ВЕНЦИТЕ И ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА НА ЗЪБИТЕ

Най-добрият начин да се предпазите от чувствителност на зъбите и отдръпване на венците е да се консултирате със стоматолага си. Ако Ви болят зъбите и венците, Вашият стоматолог ще Ви посъветва как да ги третирате.

ЗНАЧЕНИЕ НА ДОБРАТА ОРАЛНА ХИГИЕНА

Миенето на зъбите два пъти дневно с паста за зъби Sensodyne, марка №1, препоръчвана от стоматолозите за чувствителни зъби, помага за облекчаване на болката при чувствителни зъби, поддържане на зъбите чисти и предотвратяване на образуването на кариеси.

Sensodyne Rapid Relief предоставя бързо премахване на болката, като клинично доказано облекчава болката само за 60 секунди. Може да изберете от пълната гама пасти за зъби Sensodyne най-подходящия продукт, удовлетворяващ Вашите протребности.