Treating Sensitivity

Третиране на болката при чувствителни зъби

 

Третиране на болката при чувствителни зъби

КАК ДА ЗАПАЗИТЕ ЗЪБИТЕ СИ ЗДРАВИ

Предлагаме Ви някои практични съвета за справяне с чувствителните зъби с течение на времето, както и за превенция на чувствителността.

4 СЪВЕТА ЗА ЕЖЕДНЕВНА ПРЕВЕНЦИЯ НА ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА НА ЗЪБИТЕ

Включването на полезни навици в режима Ви на ежедневна орална хигиена е едно от най-ефективните решения за превенция на чувствителността на зъбите. Някои от тези навици са:

Sensodyne Repair
 • Използвайте паста за чувствителни зъби.
  Пастите за чувствителни зъби като тези от продуктовата гама на Sensodyne могат да осигурят ежедневно облекчение на болката, причинена от чувствителни зъби, при двукратна употреба на ден.
 • Редовно мийте зъбите си и ги почиствайте с конец за зъби.
  Миенето на зъбите два пъти дневно и редовното им почистване с конец спомагат за предотвратяване на състояния, които могат да доведат до чувствителност, като например проблеми с венците, които е възможно да причинят отдръпване на венците.
 • Не мийте зъбите си прекалено агресивно или твърде често.
  Прекалено агресивното четкане на зъбите или по-честото миене на зъбите от препоръчаното от Вашия стоматолог, може да допринесе за изтъняване на емайла и отдръпване на венците. С течение на времето, отдръпването на венците и загубата на емайла може да доведат до оголване на дентина и чувствителност на зъбите. Посъветвайте се със стоматолога си относно най-добрия подход за миене на зъбите.
 • Използвайте мека четка на зъби.
  Меката четка за зъби може да спомогне за намаляване на ефектите от агресивното четкане и да защити емайла.

Посъветвайте се с Вашия стоматолог за най-добрия режим на устна хигиена, както и за най-подходящата за Вас техника и честота на миене на зъбите.

КАК ДА СЕ СПРАВИТЕ С ЧУВСТВИТЕЛНИТЕ ЗЪБИ

Добрият режим на ежедневна орална хигиена е най-ефективното решение за поддържане на чувствителните зъби здрави. Представяме Ви и други полезни съвети как да се справите с чувствителните зъби.

Миенето на зъбите два пъти дневно с паста за зъби Sensodyne, марка №1, препоръчвана от стоматолозите за чувствителни зъби, може да спомогне за облекчаване на болката, поддържане на зъбите чисти и предотвратяване на появата на кариеси.

Внимавайте с киселинните храни и напитки. Киселинната ерозия се причинява от киселини, които се съдържат в храни и напитки за ежедневна консумация като газирани напитки, плодови сокове и вино, които могат да изтънят емайла  и да оголят дентина под него. Ако консумирате киселинни храни и напитки често през деня, при Вас съществува риск от киселинно изтъняване на емайла. Консултирайте се със стоматолога си как да промените режима си на хранене, за да спрете изтъняването на емайла.

Не пропускайте посещенията при стоматолога. Трябва редовно да ходите на прегледи на зъбите. Вашият стоматолог ще Ви посъветва за кога да насрочите следващия си преглед.