Справяне с чувствителните зъби

Справяне с чувствителните зъби

Справяне с чувствителните зъби

Активна грижа за чувствителните зъби

Ако се чудите как най-добре да се грижите за чувствителните си зъби, важно е да включите полезни навици в ежедневния си режим на орална хигиена. 

Следвайте тези съвети за грижа за чувствителните ви зъби.

  • Мийте зъбите си и използвайте конец за зъби ежедневно Добрата устна хигиена спомага за предотвратяване на състояния, които могат да доведат до чувствителност, като например отдръпване на венците.
  • Не мийте зъбите си прекалено грубо или прекалено често Прекалено агресивното или по-честото четкане от препоръката на вашия стоматолог, може да допринесе за отдръпване на венците и изтъняване на емайла. С течение на времето, отдръпнатите венци и загубата на емайла може да доведат до оголване на дентина и чувствителност на зъбите.
  • Използвайте по-мека четка за зъби По-меката четка за зъби може да спомогне за намаляване на ефектите от по-агресивното четкане и да защити емайла.
  • Използвайте паста за чувствителни зъби Пастите за чувствителни зъби като тези от продуктовата гама на Sensodyne могат да осигурят ежедневно облекчение на болката, причинена от чувствителни зъби, при двукратна употреба на ден.

Говорете с вашия стоматолог за най-добрия режим на устна хигиена и най-подходящата за вас техника за миене на зъбите, колко често и колко дълго.

За чувствителността на зъбите