Справяне с чувствителността

Справяне с чувствителността

Справяне с чувствителните зъби

Грижа „Извън Банята

Четкането два пъти дневно с паста със специална формула за чувствителни зъби с флуорид, като тези от продуктовата гама на Sensodyne, е един от най-ефективните начини за справяне с чувствителността на зъбите, като същевременно спомагате за запазване на зъбите и венците здрави. Въпреки това, съществуват и други начини, които могат да спомогнат за справяне с чувствителните зъби.

  • Не пропускайте посещенията при зъболекаря Запазете си час при вашия зъболекар, ако не сте го посещавали последните 6 месеца.
  • Избягвайте скърцането със зъби Ако скърцате със зъби или ако чувствате дискомфорт в зъбите си след ставане сутрин, ви препоръчваме да се посъветвате с вашия стоматолог колкото се може по-скоро.

Наслаждавайте се на любимите си храни

С течение на времето, киселинните храни и напитки могат да предизвикат изтъняване на емайла на зъбите. В този списък влизат плодове и плодови сокове, газирани напитки, черно кафе или чай, вино и всичко, което има остър вкус, като кетчуп или дресинг за салата. За да предпазите зъбите си от киселинна ерозия, говорете с вашия стоматолог и използвайте флуоридна паста за зъби като Pronamel, специално разработена за хора, изложени на риск от киселинна атака.

Sensodyne Онлайн  тест

Sensodyne Онлайн тест

Смятате ли, че имате някои от симптомите на чувствителните зъби? Нашият онлайн тест е полезен инструмент, който ще ви помогне да разберете повече. Отнема само няколко минути и можете да го направите веднага.

Направете Sensodyne Онлайн теста

За чувствителността на зъбите