Причини за чувствителността

Причини за чувствителност на зъбите

Причини за чувствителност на зъбите

Здрави венци и чувствителност

Здравите венци са от съществено значение за здравите зъби. Отдръпването на венците е една от основните причини за чувствителност на зъбите. Прекалено честото или агресивно четкане на зъбите, продължителното заболяване на венците (гингивит или пародонтит), както и стареенето, могат да допринесат за отдръпване на венците. С отдръпването на венците, подлежащия слой дентин може постепенно да се оголи.

Здрави венци и чувствителност

Може ли избелването на зъбите да причини чувствителност?

Чувствителността, която може да бъде изпитана по време и след професионалните процедури за избелване, е различна от дентиновата свръхчувствителност. Дентиновата свръхчувствителност е често срещано и болезнено състояние на зъбите, което може да се прояви в следствие оголване на дентина на зъба (обикновено в резултат на отдръпване на венците или изтъняване на зъбите). Въпреки това, в случай на избелващи процедури, избелващият компонент от нея може да проникне в зъба, причинявайки чувствителност.

Клиничните проучвания показват, че пастите за зъби, съдържащи калиев нитрат, могат да намалят чувствителността, свързана с професионалните процедури по избелване. При тези проучвания, пациентите, започнали да използват Sensodyne с калиев нитрат две седмици предварително. В резултат, по време на избелващи процедури те са изпитали по-малко чувствителност след приключването им в сравнение с пациентите, които са използвали обикновена флуоридна паста за зъби.

Говорете с вашия стоматолог за чувствителността, свързана с избелване на зъбите, ако обмисляте да се подложите на избелваща процедура.

За чувствителността на зъбите

Sensodyne Онлайн  тест

Sensodyne Онлайн тест

Смятате ли, че имате някои от симптомите на чувствителните зъби? Нашият онлайн тест е полезен инструмент, който ще ви помогне да разберете повече. Отнема само няколко минути и можете да го направите веднага.

Направете Sensodyne Онлайн теста